Семена от магазина Жанна
ул.Карла Маркса, 69 Херсонская область, с.Великие Копани
Бризовая, 60а Одесская область, г. Одесса,
+38 (066) 317 69 53 +38 (068) 220 10 29
Інтернет-магазин насіння Доставка поштою по Україні з Одеси Власний оптово-роздрібний магазин
Оформлення замовлення на сайті цілодобово
Приймаємо замовлення за телефонами:
Пн-Сб: 8:00 - 16:00 Нд: вихідний
(066)317 69 53 (068)220 10 29
Зворотній дзвінок
Інтернет-магазин насіння Доставка поштою по Україні з Одеси Власний оптово-роздрібний магазин

Як підготувати насіння кавуна до посадки?

Як підготувати насіння кавуна до посадки?

Насіння кавуна перед посадкою необхідно правильно підготувати. Від підготовки залежить кількість сходів та майбутня врожайність культури.

Як правильно підготувати

Отже, які ж етапи повинне пройти насіння баштанної культури, щоб воно надалі швидко проросло і принесло чималий урожай? Підготовка передбачає кілька обов'язкових процедур, а саме:
Калібрування. Простими словами, це сортування насіння за розміром. Якщо ви посієте різнокаліберне насіння, то дрібніші можуть не прорости.
Скарифікація. Її не обов'язково виконувати, але вона збільшує час пророщування. Скарифікація – незначне пошкодження оболонки. Візьміть зернятко і потріть його о наждачний папір для стирання щільної частини «носика».
Прогрівання. Для цього залийте зернятка гарячою водою (оптимальна температура +50 ° С) на півгодини. Потім дістаньте, висушіть на паперовому рушнику чи чистій тканині.
Знезараження. Приготуйте розчин марганцю, опустіть в нього посівний матеріал на 20 хвилин, потім промийте звичайною водою.
Останній етап – пророщування. Перед пророщуванням помістіть їх у поживний розчин на 12 годин. Зробити його самостійно вкрай складно, тому краще скористатися спеціалізованими засобами на кшталт «Корневина», «Циркона» чи «Гетероауксину». Промивати не потрібно! Після цього залийте їх звичайним окропом на 10-15 хвилин для розм'якшення шкірки. Дістаньте, обсушіть трохи паперовим рушником, викладіть в попередньо зроблений марлевий мішечок. Зерна не повинні стикатися. Розмістіть їх на відстані один від одного. Мішечок кладеться в неглибоку тарілку і регулярно обприскується з пульверизатора для підтримки оптимального рівня вологи. Поява ключок свідчить про готовність матеріалу до посіву.

Якісне насіння від інтернет – магазину «Жанна»

Урожайність залежить від багатьох факторів: догляд, підживлення, полив тощо. Але вирішальну ролі відіграє якість посівного матеріалу. Якщо він неякісний, то очікувати на хороші плоди не варто. Тому важливо його купувати у перевірених продавців. Наш інтернет – магазин насіння «Жанна» пропонує тільки високоякісну продукцію, яка має всі необхідні сертифікати відповідності міжнародним нормам і стандартам. У нас ви зможете купити насіння кавуна червоного та жовтого кольору з різним терміном дозрівання.


Для перегляду сайту, оновіть версію вашого браузера!