Насіння кабачків, як і інших культур, потребує передпосівної підготовки. Вона необхідна для знезараження та швидшого їх пророщування.
Підготовка починається з калібрування. Потрібно відсортувати насіння за розміром. Стандартно насіння багатьох культур проходить через безліч процедур, але насіння кабачків цього не потребує. Шкірка у них не щільна, тому паросткам набагато простіше прорости.
• Прогрівання. Увімкніть духовку на 50 - 55 ° С, помістіть в неї зерна на 4 години. Якщо такої можливості немає, викладіть їх рівним шаром на тканину, плоский посуд і помістіть на підвіконня або на відкрите місце під сонцем. Тримати їх під прямим сонячним промінням потрібно 6 - 7 днів.
• Протруювання. Візьміть перманганат калію (2%) та зробіть розчин (2 грами на 100 мл води). Замочіть на 20 хв.
• Замочування. Замочіть у звичайній теплій воді або розчині препаратів, що стимулюють ріст рослини: "Бутон", "Біосил", "Цвітень", "Гумат", "Імуноцитофіт", "Циркон", "Епін - Екстра", "Гумат - Байкал" та ін. Багато фермерів віддають перевагу таким зарубіжним препаратам, як: «Radifarm», «AgriFlex Br-481» та «Algreen».
• Барботування (насичення киснем). Для проведення процедури знадобиться невеликий компресор. Аерація проводиться протягом 10 – 25 годин. Якщо необхідного обладнання немає, можна пропустити даний етап.
• Пророщування. Візьміть бавовняну тканину, трохи її намочіть, викладіть рівним шаром зерна і накрийте паперовою серветкою. Щодня змочуйте тканину з пульверизатора. Важливо стежити за рівнем вологості, якщо матерія просохне, то паростки не встигнуть з'явитися.
Багато хто застосовують метод загартовування. Він не є обов'язковим, але добре гартує зерна, якщо вони рано сіятимуться. «Гартовані» зернятка надалі спокійно переживуть перші заморозки. Для гартування помістіть сировину в морозильну камеру на 2-3 дні. Можна чергувати: 10 годин за кімнатної температури, 14 – 17 у морозилці.
Передпосівної підготовки потребує лише матеріал, зібраний вручну з торішнього врожаю. Придбаний у розфасованих пакетах обробляти не потрібно. Зерна перед фасуванням та продажем проходять ряд процедур із знезараження та прогрівання, тому їх можна відразу сіяти в ґрунт. Але добрий урожай залежить не тільки від обробки, а й від якості посівного матеріалу. Купити насіння овочів високої якості можна у нашому інтернет-магазині «Жанна». Ми доставляємо продукцію по всій території України, пропонуємо кілька видів оплати товарів: післяплата, переказ на банківську картку, оплата карткою через платіжні системи.