Семена от магазина Жанна
ул.Карла Маркса, 69 Херсонская область, с.Великие Копани
Бризовая, 60а Одесская область, г. Одесса,
+38 (066) 317 69 53 +38 (068) 220 10 29
Інтернет-магазин насіння Доставка поштою по Україні з Одеси Власний оптово-роздрібний магазин
Оформлення замовлення на сайті цілодобово
Приймаємо замовлення за телефонами:
Пн-Сб: 8:00 - 16:00 Нд: вихідний
(066)317 69 53 (068)220 10 29
Зворотній дзвінок
Інтернет-магазин насіння Доставка поштою по Україні з Одеси Власний оптово-роздрібний магазин

Вирощування розсади баклажанів для теплиці: секрети успішного старту

Вирощування розсади баклажанів для теплиці: секрети успішного старту

Вирощування розсади баклажанів для подальшої посадки в теплиці - це важливий етап у процесі отримання багатого врожаю цього смачного і корисного овоча. Правильно підготовлена розсада забезпечує хороший старт і дозволяє рослинам вкоренитися і розвиватися силою, що в підсумку призводить до високої врожайності. У цій статті ми розглянемо ключові кроки і секрети успішного вирощування розсади баклажанів для теплиці.

1. Вибір сорту баклажанів

Перед тим як приступити до вирощування розсади, важливо вибрати відповідний сорт баклажанів. Ціни на насіння баклажанів залежать від виробника, сорту, кількості насінин в упаковці, а вибір залежить від ваших уподобань і умов, в яких буде вирощуватися теплиця.Орієнтуйтеся на ранні та середньостиглі сорти, такі як "Фіолетове яблуко", "Графиня", "Аліса" або інші, які підходять для вашого регіону.

2. Підготовка ґрунту і контейнерів

Для вирощування розсади баклажанів підготуйте родючий ґрунт, багатий органічними речовинами. Ви можете використовувати готову ґрунтову суміш або приготувати її самостійно, змішавши ґрунт з перегноєм або компостом. Також важливо забезпечити хороший дренаж для уникнення затоплення.

Виберіть відповідні контейнери або горщики для посадки насіння. Вони повинні бути чистими і мати отвори для стоку зайвої вологи. Це допоможе запобігти гниттю коренів.

3. Посів насіння

Насіння баклажанів можна посівати в контейнери або лотки, використовуючи ґрунтову суміш. Посів проводиться на глибину близько 1-2 см. Розсадні лотки або контейнери встановлюються в тепле місце з яскравим освітленням. Температура в приміщенні повинна бути в межах 24-28C для успішного проростання насіння.

4. Регулярний догляд за розсадою

Приділяйте увагу регулярному поливу розсади, але уникайте перезволоження, оскільки це може спричинити гниття коренів. Використовуйте розпилювач для вологої атмосфери навколо розсади. Якщо можливо, забезпечте штучне освітлення протягом 12-14 годин на добу, щоб насіння отримувало достатньо світла.

5. Пікіровка і зміцнення розсади

Коли розсада досягне висоти приблизно 10-15 см і матиме кілька справжніх листків, проведіть процедуру пікіровки. Пересаджуйте розсаду в окремі горщики або комірки, залишаючи достатню відстань між рослинами. Це допоможе їм розвиватися без конкуренції.

6. Загартування розсади

Перед пересадженням розсади в теплицю проведіть процедуру загартування. Поступово звикайте розсаду до більш низьких температур і відкритого повітря, виносячи контейнери з розсадою на вулицю на кілька годин протягом тижня. Це допоможе рослинам краще адаптуватися до майбутніх умов у теплиці.

7. Пересаджування в теплицю

Перед пересадкою розсади в теплицю переконайтеся, що останній заморозок минув. Висаджуйте розсаду, зберігаючи той самий рівень заглиблення, що і в горщиках. Пам'ятайте, що баклажани люблять тепло, тому температура в теплиці має бути стабільною і не опускатися нижче 12C.

8. Догляд за розсадою в теплиці

Після пересадки розсади в теплицю приділяйте увагу догляду. Підтримуйте ґрунт вологим, удобрюйте рослини, стежте за регулярним поливом і усувайте бур'яни. Обрізайте слабкі або хворі пагони, щоб посилити ріст основних стебел.


Для перегляду сайту, оновіть версію вашого браузера!