Семена от магазина Жанна
ул.Карла Маркса, 69 Херсонская область, с.Великие Копани
Бризовая, 60а Одесская область, г. Одесса,
+38 (066) 317 69 53 +38 (068) 220 10 29
Інтернет-магазин насіння Доставка поштою по Україні з Одеси Власний оптово-роздрібний магазин
Оформлення замовлення на сайті цілодобово
Приймаємо замовлення за телефонами:
Пн-Сб: 8:00 - 16:00 Нд: вихідний
(066)317 69 53 (068)220 10 29
Зворотній дзвінок
Інтернет-магазин насіння Доставка поштою по Україні з Одеси Власний оптово-роздрібний магазин

Як замочувати насіння кавуна перед посадкою

Як замочувати насіння кавуна перед посадкою

Вітаємо, друзі садівники! Сьогодні ми хочемо поділитися з вами своїм досвідом щодо замочування насіння кавуна перед посадкою. Цей процес може здатися не таким вже важливим, але правильна підготовка насіння може зробити вашу майбутню врожайність набагато кращою. Давайте розберемося, як це зробити.

Спочатку виберіть гарне насіння. За можливості, віддайте перевагу насінню від заслужених виробників або перевірених магазинів, таких як наш - https://www.semena-zhanna.com.ua/uk/  

Якість насіння відразу впливає на майбутній урожай.

Потім іде етап замочування. Цей процес допомагає пом'якшити тверду оболонку насіння і прискорює його проростання. Щоб почати, візьміть миску і наповніть її теплою водою. Температура води має бути приблизно 25-30 градусів Цельсія. Не використовуйте гарячу воду, оскільки вона може пошкодити насіння.

Після того як миска з водою готова, додайте насіння кавуна. Зазвичай рекомендується замочувати його на 12-24 години. Цей період дасть змогу насінню набрякнути і підготуватися до проростання.

Щоб посилити процес замочування, можна додати у воду трохи мікроелементів, таких як азот і фосфор. Однак не перестарайтеся з добривами, щоб уникнути можливих опіків насіння.Після закінчення потрібного часу, акуратно витягніть насіння з води і викладіть його на серветку або паперовий рушник, щоб позбутися зайвої вологи. Пам'ятайте, що насіння тепер досить ніжне, тому поводьтеся з ним обережно.

Після замочування насіння можна відразу ж посадити в ґрунт або почати його розсаджувати. При посадці в ґрунт врахуйте глибину - зазвичай для кавунів достатньо глибини в 2-3 см. При розсаді насіння можна помістити в горщики або ґрунтові касети.

Не забудьте забезпечити насінню тепло і світло. Кавуни люблять теплий ґрунт і світле місце для проростання. Регулярно поливайте і стежте за рівнем вологості.

Тепер, коли ви знаєте, як замочувати, залишилось тільки купити насіння кавуна перед посадкою і ви готові до успішного вирощування. Пам'ятайте, що догляд за рослинами вимагає терпіння й уваги, але той урожай кавунів, який ви отримаєте в кінцевому підсумку, точно того вартий. 


Для перегляду сайту, оновіть версію вашого браузера!