Семена от магазина Жанна
ул.Карла Маркса, 69 Херсонская область, с.Великие Копани
Бризовая, 60а Одесская область, г. Одесса,
+38 (066) 317 69 53 +38 (068) 220 10 29
Інтернет-магазин насіння Доставка поштою по Україні з Одеси Власний оптово-роздрібний магазин
Оформлення замовлення на сайті цілодобово
Приймаємо замовлення за телефонами:
Пн-Сб: 8:00 - 16:00 Нд: вихідний
(066)317 69 53 (068)220 10 29
Зворотній дзвінок
Інтернет-магазин насіння Доставка поштою по Україні з Одеси Власний оптово-роздрібний магазин

Вирощування розсади кабачків з насіння: поради нашого магазину

Вирощування розсади кабачків з насіння: поради нашого магазину

Вирощування розсади кабачків з насіння - це перший і важливий крок до успішного врожаю цього неймовірно корисного овоча. Кабачки - це не тільки смачна частина багатьох страв, а й цінне джерело вітамінів і мінералів. Щоб ваші кабачки радували вас багатим урожаєм, вам потрібно навчитися вирощувати здорову і міцну розсаду. Давайте розглянемо кілька важливих кроків, які допоможуть вам досягти успіху в цій справі.

1. Вибір насіння: Перший крок до успішного вирощування розсади - це вибір якісного насіння. Постарайтеся придбати насіння у надійних виробників. Зверніть увагу на ціни на насіння кабачків (щоб воно не було завищеним) і на термін придатності насіння - чим воно свіжіше, тим краще.

2. Підготовка ґрунту: Підготуйте спеціальний ґрунт для посадки насіння. Він має бути легким, родючим і добре дренованим. Можна використовувати готовий ґрунт для розсади або приготувати його самостійно, змішавши перегній, пісок і торф.

3. Терміни посіву: Кабачки - це теплолюбні рослини, тому посів насіння слід проводити після того, як минули всі заморозки. Залежно від кліматичних умов, це може бути кінець квітня або початок травня.

4.Глибина посіву: Посадіть насіння на глибину близько 2-3 см. Забезпечте йому достатній простір - відстань між насінням має бути близько 5-10 см.

5.Догляд за розсадою: Після посіву розсади стежте за її вологістю і температурою. Тримайте ґрунт вологим, але не перезволоженим. Також забезпечте розсаді яскраве світло, використовуючи штучне освітлення, якщо не вистачає сонячних днів.

6. Пікіровка: Коли розсаді буде близько 2-3 справжніх листочків, пересадіть її в окремі горщики або ящики. Це допоможе рослинам розвиватися краще й уникати конкуренції за поживні речовини.

7. Загартування розсади: Перед висадкою розсади на постійне місце, звикніть її до відкритого повітря, поступово збільшуючи час перебування на вулиці. Це допоможе розсаді легше перенести пересадку.

8. Посадка у відкритий ґрунт: Коли на вулиці встановиться тепла погода і не буде загрози заморозків, пересаджуйте розсаду на постійне місце. Врахуйте оптимальну відстань між рослинами - близько 60-90 см.

9. Догляд на відкритому ґрунті: Регулярно поливайте кабачки і удобрюйте їх органічними добривами. Також стежте за станом рослин і боріться зі шкідниками, якщо необхідно.

10. Збір врожаю: Кабачки зазвичай дозрівають через 50-60 днів після посадки. Збирайте їх, коли вони ще молоді та маленькі, щоб вони були найбільш ніжними і смачними.

Вирощування розсади кабачків з насіння може здатися трудомістким процесом, але ці зусилля окупляться смачним і корисним урожаєм. Дотримуючись наших порад, купивши насіння поштою в нашому супермаркеті і ретельно доглядаючи за вашою розсадою, ви забезпечите собі багатий урожай кабачків, який потішить вас і вашу сім'ю протягом усього сезону. Удачі у ваших садових починаннях !


Для перегляду сайту, оновіть версію вашого браузера!