Семена от магазина Жанна
ул.Карла Маркса, 69 Херсонская область, с.Великие Копани
Бризовая, 60а Одесская область, г. Одесса,
+38 (066) 317 69 53 +38 (068) 220 10 29
Інтернет-магазин насіння Доставка поштою по Україні з Одеси Власний оптово-роздрібний магазин
Оформлення замовлення на сайті цілодобово
Приймаємо замовлення за телефонами:
Пн-Сб: 8:00 - 16:00 Нд: вихідний
(066)317 69 53 (068)220 10 29
Зворотній дзвінок
Інтернет-магазин насіння Доставка поштою по Україні з Одеси Власний оптово-роздрібний магазин

Особливості вирощування насіння голонасінного гарбуза

Особливості вирощування насіння голонасінного гарбуза

Даний вид гарбуза найбільш корисний та універсальний. Крім приготування їжі, плоди активно використовуються в косметологічній сфері для створення засобу для догляду за шкірою обличчя та тіла. Насіння гарбуза голонасінного не дарма користується великою затребуваністю серед городників. 

Яких правил необхідно дотримуватись

Для отримання хорошого врожаю необхідно дотримуватися кількох простих, але ефективних правил з вирощування гарбузового насіння:

1. Правильний вибір ділянки. Хорошими попередниками для баштанної культури є: кукурудза, силос, боби, квасоля, горох, картопля. Не рекомендується сіяти кісточки після помідорів, моркви, кабачків та огірків.

2. Посів здійснюється тільки в теплу пору року. Важливо, щоб ґрунт прогрівся щонайменше до +15 С°. Особливість голонасінного насіння полягає в підвищеній схильності до низьких температур. При заморозках насіння просто перестає розвиватися.

3. Сіються кісточки з відстанню мінімум 2 метри між рядами.

4. З появою перших суцвіть рослина прищеплюються.

5. Плоди дуже зазнають гниття. При багатому поливі або підвищеній вологості під плоди краще застелити суху траву.

6. Культура потребує регулярного підживлення. Вибирайте добрива на основі азоту, фосфору та калію. Усього знадобиться 3 обробки: до цвітіння, в період та під час дозрівання плодів.

7. Для максимальної врожайності рослину краще вирощувати через розсаду. У грунт розсада висаджується висотою 15 – 22 дсм або за наявності 2 і більше листків. Практикувати пересадку також не варто. Краще спочатку посіяти насіння в торф'яний стаканчик і вже разом з ними «перенести» розсаду в ґрунт.

8. Рослина вимагає рясного поливу. У жодному разі не можна допускати посуху!

Вирощувати культуру з метою збирання насіння для подальшої посадки краще не потрібно. Саме цей різновид гарбуза схильний до перезапилення бджолами, тому кісточки вже вийдуть гібридними і не виправдають очікувань.

Звичайно, основний успіх залежить від якості посівного матеріалу. Якщо він «старий» або зберігався в неналежних умовах, то очікувати на хороше проростання не варто. Тому краще не ризикувати та купити насіння овочів у перевірених та надійних постачальників, одним із яких є наш супермаркет насіння «Жанна». Ми реалізуємо тільки сертифіковану та ліцензовану продукцію, що повністю відповідає всім міжнародним та нормам якості. Своїм клієнтам ми пропонуємо широкий асортимент, низькі ціни та доставку по всіх регіонах України.


Для перегляду сайту, оновіть версію вашого браузера!