Семена от магазина Жанна
ул.Карла Маркса, 69 Херсонская область, с.Великие Копани
Бризовая, 60а Одесская область, г. Одесса,
+38 (066) 317 69 53 +38 (068) 220 10 29
Інтернет-магазин насіння Доставка поштою по Україні з Одеси Власний оптово-роздрібний магазин
Оформлення замовлення на сайті цілодобово
Приймаємо замовлення за телефонами:
Пн-Сб: 8:00 - 16:00 Нд: вихідний
(066)317 69 53 (068)220 10 29
Зворотній дзвінок
Інтернет-магазин насіння Доставка поштою по Україні з Одеси Власний оптово-роздрібний магазин

Насіння кукурудзи попкорн: як вирощувати

Насіння кукурудзи попкорн: як вирощувати

Кукурудза «попкорн» є найвибагливішим видом серед цієї культури. Вона особливо вимоглива до поливу, температурного режиму, підживлення та посадки.

На що звернути увагу

До вибору насіння кукурудзи варто поставитися дуже серйозно, адже саме від їхньої якості залежить майбутній урожай. Найбільш родючими сортами вважаються:

• «Пінг Понг».

• «Поп корн».

• «Вулкан».

• «Естрелла F1».

• «Бурштин F1».

Основне завдання полягає не просто у вирощуванні качанів, а у форсуванні зерен, які згодом будуть лопатися. Для того, щоб зерно лопалося, воно має повноцінно сформуватися, а зернятка формуються лише за дотримання таких нюансів, як:

• Правильний підбір ґрунту. Краще підійде ґрунт із кислотністю в межах від 5.8 до 7.0. Висаджувати культуру на піщаному ґрунті не рекомендується. Висока аерація в цьому випадку тільки нашкодить рослині і не дасть кореневій системі нормально розвиватися через велику кількість бур'янів.

• Підготовка землі. Перед посівом ґрунт потрібно розпушити.

• Дотримання правил висадження. Рослину краще висаджувати блоками по 4 – 6 рядів. Така послідовність потрібна для запилення. Якщо рядність буде меншою, то пилок може розноситися вітром.

• Не можна «попкорн» висаджувати поряд із цукровою кукурудзою. Якщо культури запиляться одна від одної, то матимуть погані смакові якості.

• Дотримання норм сівозміни. Хорошими попередниками є: картопля, томати, буряк, диня, капуста, гречка.

• Регулярне підживлення. Рослина потребує добрив, але їх краще вносити в прикореневу зону. Найкращими варіантами для підживлення є селітра + амофос і амофос + карбамід.

• Регулярний полив (2-3 рази на тиждень).

Процес посіву

Зернятка необхідно висівати при температурі +14 С°. Якщо вона нижча, то краще почекати, тому що занижена температура не дасть прорости насінню. Посівний матеріал для кращого пророщування можна замочити у воді. Покупне насіння не потрібно обробляти перед висадкою, а «домашні» потребують протруювання. Насіння висівається з відривом 25 – 30 см без поливу. Якщо на ділянці встановлений краплинний полив, то відстань посадки зменшується до 14 – 18 см. Міжряддя не варто робити менше 70 – 75 см. Оптимальна глибина варіюється від 2 до 2.5 см. Після посіву земля рясно поливається і вкривається соломою для збереження тепла та вологи .

Якщо ви бажаєте купити насіння високої якості, зверніть увагу на каталог нашого магазину «Жанна». Тільки у нас ви зможете придбати сертифіковане та відповідне всім міжнародним вимогам насіння овочів в Україні. Ми пропонуємо широкий асортимент, доступні ціни, допомогу та доставку по всіх регіонах країни.


Для перегляду сайту, оновіть версію вашого браузера!