Семена от магазина Жанна
ул.Карла Маркса, 69 Херсонская область, с.Великие Копани
Бризовая, 60а Одесская область, г. Одесса,
+38 (066) 317 69 53 +38 (068) 220 10 29
Інтернет-магазин насіння Доставка поштою по Україні з Одеси Власний оптово-роздрібний магазин
Оформлення замовлення на сайті цілодобово
Приймаємо замовлення за телефонами:
Пн-Сб: 8:00 - 16:00 Нд: вихідний
(066)317 69 53 (068)220 10 29
Зворотній дзвінок

Як підготувати тепличні будови та землю до нового сезону.

Як підготувати тепличні будови та землю до нового сезону.

Для підготовки тепличних будівель до наступного сезону необхідно достатній час це трудомісткий і тривалий процес. Обробка теплиць восени ведеться за таким планом:
Відразу після збору врожаю проводять попередню прибирання в тепличних будівлях. Виносять рослинні залишки, прибирають підв'язувальний матеріал - кілочки, шнурки, шпалери. Якщо можливо, все сміття спалюють або просто видаляють за межі дільниці. Таким чином знищують більшу частину збудників небезпечних хвороб і личинки комах-шкідників. Якщо планується повторне використання тепличного інвентаря, його знезаражують.
Після прибирання очищають стінки і стелю будівлі, промітати і звільняють від бур'янів доріжку. На цьому етапі можна знезаразити стіни - промити зсередини їх з додаванням розчину дезінфектора MaxClean, сірчаним розчином Sepa-S або фунгіцидом Кумулюс.
Обробку теплиці можна проводити відразу ж після збору врожаю і прибирання рослинних залишків. Оптимальний температурний режим на вулиці + 7-12 градусів тепла для проведення процедури дезінфекції. Здійснювати краще в ясний, теплий день, без опадів і підвищеної вологості повітря на вулиці.
Наступний етап осінніх робіт- підготовка грунту. Землю перекопують, вибираючи коріння бур'янів, і від земельних шкідників (в крапельний полив запускають інсектициди Актор, Актара, Антихрущ, Альфа супер, Ін Сет)
Підготовлені грядки необхідно продезінфікувати. Для знезараження грунту для профілактики захворювань можна використовувати:
Хімічні фунгіциди, наприклад, препарати Квадріс, Купроксад, Мідний (Biester IDHA Cu10), Медян екстра (грибковий-бактеріальний спектр дії), Курзат Р, Косайд 2000, Чемпіон.
Біологічні препарати, наприклад, Байкал ЕМ-1, Біопрепарат Eкoseed Cereal суміш бактеріальних і грибкових форм, Бактеріальної-грибкова суміш Ecoseed Prop (Екосід проп), X-Potion.
Якщо рослини в вашій теплиці піддавалися захворювань, то для ефективної обробки восени можна використовувати такі препарати: наприклад, Консенто, Ревус топ, Кумулюс, Фітал, Фундазим, Фундазол, Топаз, Превікур, Енергодар ...
Після дезінфекції грунту вносять органічні і мінеральні добрива, такі як Біовин, Нітрат кальцію, Яраміла комплекс або Кропкер, Нітрат магнію, а також комплексні добрива на основі гумат калію і фульвокислот. Це дозволить відновити родючість грунту, підготуватися до весняних посадок.


Для перегляду сайту, оновіть версію вашого браузера!