Семена от магазина Жанна
ул.Карла Маркса, 69 Херсонская область, с.Великие Копани
Бризовая, 60а Одесская область, г. Одесса,
+38 (066) 317 69 53 +38 (068) 220 10 29
Інтернет-магазин насіння Доставка поштою по Україні з Одеси Власний оптово-роздрібний магазин
Оформлення замовлення на сайті цілодобово
Приймаємо замовлення за телефонами:
Пн-Сб: 8:00 - 16:00 Нд: вихідний
(066)317 69 53 (068)220 10 29
Зворотній дзвінок
Інтернет-магазин насіння Доставка поштою по Україні з Одеси Власний оптово-роздрібний магазин

Як підготувати насіння до проростання. Схема висадки розсади.

Як підготувати насіння до проростання. Схема висадки розсади.

Глибина посіву насіння залежить від їх величини і стану грунту. Чим дрібніше насіння, тим на меншу глибину потрібно їх сіяти. При дуже глибокої закладенні дрібне насіння можуть зовсім не пробитися своїми паростками на поверхню грунту, так як для цього у них не вистачить поживних речовин. Крім того, молоді проростки можуть загинути від нестачі повітря в глибоких шарах грунту. Не можна сіяти насіння і занадто дрібно, так як верхній шар грунту швидко пересихає і насіння можуть не зійти; намочені і пророщені насіння в цьому випадку гинуть.
На легких піщаних і торф'яних ґрунтах треба сіяти глибше, а на важких глинистих - дрібніше.
Будь-які насіння можна садити трьома способами: сухими, намоченими або пророслими. Важко сказати, який із способів краще. У кожного є свої переваги і недоліки, і в результаті рішення про те, який варіант вибрати, буде залежати від конкретних обставин.
Насіння рослин, які сходять дуже швидко (ріпа, редька, редиска), замочувати особливого сенсу немає. Це ж стосується дуже дрібних, пилуватих насіння. Їх сіють завжди сухими. Вкрай проблематично замочувати насіння рослин, що утворюють при замочуванні слиз, наприклад, базиліка.
При посіві сухим насінням час від посіву до появи сходів найбільше, адже насінню потрібно ще набрякнути. Тому посіяні сухими насінням морква або петрушка можуть сходити протягом місяця, а цибуля, горох і квасоля вимагають великої кількості вологи.
Намочені і, тим більше, проросле насіння сходять, в порівнянні з сухими, набагато швидше, але сіяти їх складніше. Та й до процесу намочування слід поставитися досить уважно, щоб не погубити насіння.
Дуже хороший результат дає обприскування насіння стимуляторами росту Радіфарм, Radix Tim Forte +, Біостемулятор STIMAX SEEDS, Біостимулятор CTA STYMULANT-4, Максі Гроу Ексель. Температуру, потрібно підтримувати в межах 20-25 ° С, інакше насіння довго не наклюнутся і не проросте.
При намочуванні і пророщування потрібно оберігати насіння від пересихання, перезволоження, нестачі повітря і охолодження, так як в будь-якому з цих випадків насіння можуть загинути.
Ніколи не намочують дражировані (гранульовані) насіння, т. Е. Покриті спеціальними штучними оболонками. Крім того, не рекомендують намочувати і пророщувати насіння, покриті тонкими кольоровими оболонками. В обох випадках при намочуванні або пророщування такого насіння оболонка частково або повністю руйнується і втрачаються всі корисні властивості її нанесення.


Для перегляду сайту, оновіть версію вашого браузера!