Семена от магазина Жанна
ул.Карла Маркса, 69 Херсонская область, с.Великие Копани
Бризовая, 60а Одесская область, г. Одесса,
+38 (066) 317 69 53 +38 (068) 220 10 29
Інтернет-магазин насіння Доставка поштою по Україні з Одеси Власний оптово-роздрібний магазин
Оформлення замовлення на сайті цілодобово
Приймаємо замовлення за телефонами:
Пн-Сб: 8:00 - 16:00 Нд: вихідний
(066)317 69 53 (068)220 10 29
Зворотній дзвінок
Інтернет-магазин насіння Доставка поштою по Україні з Одеси Власний оптово-роздрібний магазин

Стемфіліоз цибулі

Стемфіліоз цибулі

Стемфіліум починається зі світло-бежевих цяток, які потім зростаються.  В кінцевому рахунку, коричневим стає весь лист.  Наступне - падіння листя.  Спори захворювання переносяться по повітрю, що робить важким виявлення патогена на полі. Дослідження показують, що ранні форми захворювання, виявлені посередині квітки можуть привести до зниження врожаю, псування і поразки насіння.  Однак, стемфіліум дуже часто дає про себе знати в кінці сезону.  Ці форми захворювання можуть не завдати значної шкоди, на пізніх термінах мікроорганізми можуть вести себе як натуральний десикант, що знищує листя.  Протипероноспорозні препарати практично не працюють по стемфіліуму. Зовнішні ознаки переснопороза і стемфіліума в цих захворювань дійсно подібні між собою.  Але варто покласти зіскрібки ураженої тканини під мікроскоп - і точно визначити збудника не складе труднощів, оскільки суперечки кожного з цих грибів мають абсолютно різну морфологію.

 Фактори появи!
  Оптимальна температура для розвитку гриба + 18 ... + 25 ° С і зволоження поверхні листа не менше 8 годин.  Хвороба завдає значної шкоди при високих літніх температурах.  Стемфіліоз цибулі найбільш активно розвивається на листках, уражених пероноспорозом або пошкоджених трипсом, тому часто хвороба проявляється як вторинна інфекція.  Зараження найчастіше починається на старих листках, на вже відмерлої або пошкодженої тканини.  Ранні симптоми на листках дуже схожі на симптоми альтернаріозу.  Зараження починається з дрібних світло-жовтих або коричневих плям, які потім розвиваються в подовжені горбки.  Ці горбики світло-коричневі в середині, поступово стають темнішими по краях.  Потім вони зливаються і вражають лист цілком.  У вологу погоду пляма покривається слабким сіруватим або сірим нальотом.

 Заходи захисту

 • сівозміну;

 • правильна агротехніка підвищує загальну стійкість рослин;

 • регулювати норму поливу;

 • застосування інсектицидів ФОРС, Енжіо, Актара, КАРАТЕ ЗЕОН в боротьбі з комахами (цибульна муха, дротяники) і особливо трипсом не дозволить грибним патогенів вільно проникати в рослину;
профілактичні обробки проти пероноспорозу і шейковой гнилі фунгіцидами БРАВО, Ридоміл Голд і Квадріс зменшують ризик появи Стемфіліоза.


Для перегляду сайту, оновіть версію вашого браузера!